Humane Wetenschappen

Humane Wetenschappen (2e gr. en 3e gr.)

Van deze zachte sector maken wij een sterkte! 

Heb je belangstelling voor de samenleving in het algemeen en de mens in het bijzonder? Ben je benieuwd naar de wetenschappelijke basis voor deze onderlinge dynamieken? Dan is onze richting Humane Wetenschappen iets voor jou!

Over deze richting

Naast een brede algemene vorming, komen in het specifiek gedeelte elementen van gedrags- en cultuurwetenschappen aan bod. Dit wordt aangevuld met een introductie in kunst en filosofie.
In de derde graad duiken we dieper in de cultuurwetenschappen. Je verdiept je in de verschillende facetten van cultuur: politiek, kunst, rechtspraak, en de communicatie die hiermee gepaard gaat. Daarnaast bestudeer je in gedragswetenschappen de psychologische, biologische, sociologische en filosofische drijfveren van het menselijke gedrag.

Typisch voor een doorstroomrichting is dat je heel wat theoretische achtergrondkennis opbouwt met het oog op verder studeren! De keuzeoptie ‘A Head Start‘ biedt je zelfs de mogelijkheid om al enkele credits te verwerven voor het hoger onderwijs.Maar ook via de keuzeoptie Esports – uniek in België – of de keuzeoptie HRM kan je jouw inzichten in gedrag en cultuur meteen toepassen! Tot slot kan je Humane Wetenschappen ook combineren met één van onze sportspecialisaties.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler