Esports

Bij ons kan je Esports volgen als keuzeonderdeel (3 lesuren per week) binnen de Economische (Business), Humane (People) of Technologische (Engineering) wetenschappen in de 2e graad, alsook binnen Internet of Things, de Economische of Humane Wetenschappen in de 3e graad.

🌟 NIEUW: Vanaf het schooljaar 2024-2025 kan dit ook als optioneel pakket
(2 lesuren per week) in het derde middelbaar arbeidsmarktfinaliteit, binnen de pijler Engineering (Bouw en Elektrische Installaties) of de pijler Art&Design (Digital design en Printmedia).

Over deze richting

Onze school is de eerste Belgische middelbare school die Esports in haar lessenpakket integreert. Via educatieve projecten gericht op de verschillende aspecten van Esports en professioneel gamen helpen wij onze leerlingen zich te ontwikkelen tot heuse (Esport-) professionals. We nemen het stigma en de vooroordelen rond gamen weg, trekken het kader waarbinnen Esporters opereren open en zetten in op de positieve aspecten van (e-)gameplay.

Via ons ethisch charter leggen we de leefregels vast die dit alles ondersteunen.
We’re in for the better game!

Interesse? Meld je aan!

Omdat wij een persoonlijke en professionele coaching willen aanbieden, is het aantal plaatsen beperkt. Via dit formulier kan je jouw interesse in dit keuzeonderdeel aangeven. Wij nemen vervolgens contact met jou op om je beter te leren kennen en een goede match met onze Esport-afdeling te maken 🏆

Onze 4 profielen

Onze 4 focuspunten

Esports is zoveel meer dan gamen! Leerlingen in deze keuzemodule verdiepen zich via vier verschillende domeinen in de vaardigheden en competenties die nodig zijn om een heuse professional te worden:

 • 🕹️ De Esports-speler
  Onze leerlingen trainen hun gameplay en de kerncompetenties nodig om binnen hun game resultaten te halen. Maar ook vaardigheden als zelfmanagement en communicatie binnen een team worden versterkt.

 • 🍏 De Esports-attitude
  Esporters zijn topsporters, en hebben dan ook de attitude van een atleet nodig. Wij ondersteunen onze leerlingen in het ontwikkelen van hun persoonlijkheid en houding, maar ook hun ethiek en techniek.

 • 🎙️ De Esports-events
  Wie voor de Esports-richting kiest, wordt ook ondergedompeld in de wereld van de eventsector. Leerlingen leren educatieve Esport-events organiseren en worden versterkt in het toepassingsgericht inzetten van de Engelse taal.

 • 🎯 De Esports-business
  Tot slot ontwikkelen leerlingen in deze richting ook hun businessvaardigheden: ze krijgen inzichten in de rol en activiteiten van verschillende stakeholders en in het creëren/opzetten van verdienmodellen.

Toekomstperspectief

Dankzij dit keuzeonderdeel sta je sterk in je schoenen om je in allerlei richtingen te specialiseren: het organiseren van events als Event- of Cultuurmanager, het analyseren en ondernemen als Business Manager of Entrepreneur, het onderzoeken om vervolgens vlot en duidelijk verslag uit te brengen als Journalist, … Of misschien ontdek je wel een passie voor hospitality, groeit een interesse om je eigen app te ontwikkelen, of ben jij de marketeer van de toekomst?

Samen ontdekken we jouw talenten en laten we je groeien naar een carrière die voor jou werkt!

Onze partners