Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en daarom zetten wij ons dagelijks in om van elke leerling een wereldburger te maken met ook de IT-skills voor vandaag en morgen. Doorheen onze vijf pijlers loopt een ‘roze’ draad van IT & innovatie, daarom is het van belang dat elke leerling dagelijks met een eigen toestel aan de slag kan.

EHBO aan de laptopbalie op school!

Zodra jouw inschrijving in onze school voltooid is, kan je een toestel voor jouw zoon/dochter kopen of huren.

Om de beste service te garanderen, gaan wij als school met een partner in zee: The Rent Company. Deze partner staat in voor de webshop, waar je de keuze zal kunnen maken om een toestel te huren of aan te kopen en hoeveel maanden service je daarbij wenst.
Wanneer het toestel niet helemaal naar behoren werkt, kan je dankzij dit servicepakket een controle of reparatie laten uitvoeren bij onze laptopbalie op school. In de tussentijd wordt ook een vervangtoestel aangeboden, zodat jouw zoon/dochter meteen verder kan met de les. 

Zowel onze partner als onze laptopbalie op school kan/mag enkel service (zoals een vervangtoestel) en garantie bieden voor toestellen die van een servicepakket voorzien zijn!

Wie dus voor een eigen toestel via een winkel naar keuze kiest, zal zelf moeten instaan voor herstelling/vervanging bij (technische) problemen en de garantie dat de leerling de (digitale) lessen kan blijven volgen. 

Wat als je van richting verandert?

Bij onze partner The Rent Company heb je de mogelijkheid om een toestel te huren. Wanneer je van richting verandert en een ander toestel nodig hebt, kan je met hen bespreken om van toestel te wisselen. Je neemt hiervoor rechtstreeks contact op met The Rent Company (zie hernaast). Let op: een eventuele wissel is enkel mogelijk wanneer je een toestel huurt, een gekocht toestel kan nooit gewisseld worden.

Wie bij ons in de eerste graad start, raden we aan om een Chromebook te huren. Zo kan je vanaf het derde middelbaar nog gemakkelijk alle kanten uit, afhankelijk van de richting die bij de talenten van de leerling aanleunt.

Het is niet zo dat huren duurder zou uitkomen: de prijzen voor de toestellen zijn zo berekend dat het huurbedrag plus de waarborg op
hetzelfde neerkomt als het koopbedrag. Indien je aan het einde van de huurperiode de waarborg niet terugvraagt, heb je dus evenveel betaald als wanneer je het toestel zou gekocht hebben – daarom mag je dan ook het toestel houden! Aan het einde van de huurtermijn kan je ook het toestel teruggeven, dan krijg je vanzelfsprekend de waarborg terug.

Een toestel voor elke dag

Onze school kiest ervoor om alle leerlingen van alle jaren en binnen alle richtingen met een eigen toestel aan de slag te laten gaan. Je bent dus verplicht om een eigen toestel te hebben. De laptop of Chromebook wordt dagelijks naar school meegebracht en actief ingezet tijdens de lessen, maar kan ook helpen om thuis of op afstand lessen te volgen, lessen voor te bereiden, of taken en toetsen te maken.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. In totaal hebben we gekozen voor een Chromebook en twee types laptop, afhankelijk van de studierichting.

Welk toestel heb je nodig?

In totaal hebben we de keuze gemaakt voor een Chromebook en twee types laptops. Welk toestel van de drie je exact nodig hebt, toont de afbeelding hiernaast.

Het merendeel van de leerlingen zal van start gaan met een Chromebook. Vanaf het derde middelbaar is voor enkele specifieke richtingen een laptop met welbepaalde specificaties nodig. Alle drie de toestellen kunnen via onze webshop gekocht of gehuurd worden.

Je mag een andere Chromebook dan de voorgestelde Chromebook kopen of huren bij een winkel naar keuze, zolang het effectief over een Chromebook (geen laptop of tablet) gaat. In de richtingen waar we kiezen voor een Chromebook (zoals de volledige eerste graad, People- en Sport-pijler) is het werken met een Chromebook dus verplicht.

Je mag een andere laptop dan de voorgestelde laptop kopen of huren bij een winkel naar keuze, zolang het over een gelijkaardige Windows-laptop (geen Mac) gaat die minstens even performant is als het voorgestelde toestel. In de richtingen waar we kiezen voor een laptop (zoals vanaf het derde middelbaar Art&Design) is het werken met een laptop dus verplicht.

Bestellen & leveren

Weet je in welke richting je start en welk toestel je daarvoor nodig hebt? Super! Dan kan je via de knoppen hiernaast meteen doorklikken naar de juiste webshop. Indien je twijfelt, kan je via de knop ‘studieaanbod’ bovenaan deze pagina navigeren naar de richting waar de leerling in september zal starten. Hier vind je een rechtstreekse link naar de webshop voor het toestel dat geschikt is voor die richting.

Alle toestellen die besteld worden tussen april ’24 en oktober ’24 worden thuis geleverd. Reserveer daarom jouw toestel voor 15 juli, om zeker te zijn dat we samen van start kunnen gaan! Stroom je later op het schooljaar onze school in, dan wordt jouw toestel (besteld na oktober ’24) op school geleverd.

Vragen?

Voor alle administratieve of financiële vragen kan je zeker ook rechtstreeks bij The Rent Company terecht via help@rentcompany.be of 02 588 96 40.