Internet Of Things

Applicatie- & Databeheer TSO (3e gr.)

In de richting Internet of Things leer je hoe je ’things’ (= ‘dingen’, zoals displays, motortjes en sensoren) draadloos kan aansturen of uitlezen. Voorkennis is voor deze richting in de derde graad niet nodig. Interesse in STEM, een nieuwsgierigheid naar data en apps, en een zin voor detail, orde en structuur zijn de componenten van deze richting!

Over deze richting

Je leert deze ‘things‘ te verbinden met een microcontroller, waarna je deze draadloos laat communiceren met een zelfontworpen app. Programmeren vormt dus een belangrijk onderdeel van deze richting.

In het vak netwerken, zien we hoe je deze beveiligde, draadloze verbinding kan opzetten – inclusief netwerkstructuur, configuratie en werking. Om de uitgelezen data later nog te kunnen raadplegen, gebruiken we een databank. In het vak databases leer je deze ontwerpen, raadplegen, bewerken, filteren, … Via het vak kantoorsoftware zie je dan weer hoe je deze data grafisch kan weergeven en bevatten in een gebruikershandleiding.
Tijdens het vak computertechnieken leer je zelfs je eigen PC samenstellen!

Finaal zie je hoe je dynamische, responsive websites kan ontwerpen, onderhouden en publiceren, om je gemaakte projecten voor te stellen.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler