Elektrotechnieken

Elektrotechnieken (2e gr.) | Elektrotechnieken TSO (3e gr.)

Anders dan bij de doorstroomrichting STEM, ligt de focus in deze dubbele finaliteit bij het meteen toepassen van wat je geleerd hebt. Wie houdt van de combinatie doen en denken, en een interesse heeft in techniek en elektriciteit, vindt bij Elektrotechnieken zeker zijn energie!

Over deze richting

In de tweede graad focussen we vooral op elektriciteit in woningen. Je leert lichtbronnen installeren, schakelborden plaatsen, elektrische leidingen leggen, defecten opsporen en deze herstellen. Je sluit elektrische componenten aan in verschillende borden en stelt de samengestelde installatie in bedrijf. Daarnaast kom je ook in aanraking met pneumatica en programmeerbare modules. Tijdens labolessen zet je de theorie om naar een praktische opstelling, waarbij je besluiten leert trekken uit gemeten resultaten!

Vanaf de derde graad verdiep je jou in de meer complexe aspecten van een residentiële schakeling. Verder leer je ook industriële elektrische installaties te realiseren, renoveren of herstellen. Hiervoor komen domotica, motoren, PLC-sturingen, automatisering en meet- en regeltechnieken aan bod.

Na deze richting in de dubbele finaliteit ben je voorbereid om verder te studeren in het hoger onderwijs of kan je meteen op de arbeidsmarkt starten, bijvoorbeeld als (industriële) elektrotechnicus.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler