Bouw

Bouw (2e gr.) | Ruwbouw BSO (3e gr.) | Renovatie Bouw BSO (7e jr.)

Werk je graag met je handen en heb je goesting om (mee) te bouwen aan grote constructies? Dan is de richting Bouw voor jou!

Over deze richting

Via praktijkopdrachten leer je door te doen! Tijdens projecten leer je de kneepjes van het vak: tekenen, plannen, bestekrekenen, metselen, bekisten, ijzerbinden, vloeren en pleisteren. Eerst oefenen we de basis handvaardigheden, om daarna met gecombineerde oefeningen aan de slag te gaan en in de derde graad te focussen op het volledige bouwproces: van opdracht tot realisatie. Je leert spouwmuren metselen, raam- en deuropeningen maken, kolombekisten, vloeren, … 

In ons eigen schoolatelier leer je de verschillende bouwmaterialen kennen en gebruiken. Onze leerkrachten helpen je bij het ontwikkelen van een goede attitude en leren je kritisch te kijken naar je zelfgeplaatste werk –  zo lever je steeds een professioneel resultaat om trots op te zijn!

In het zevende middelbaar kan je je specialiseren in Renovatie Bouw, waar je een woning leert renoveren via renovatie-technieken als pleisteren, vloeren, tegelzetten, injecteren en het herstellen van beton.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler