Sportwetenschappen

Sportwetenschappen (2e gr.) | Sportwetenschappen ASO (3e gr.)

De richting Sportwetenschappen is ideaal als je bewegingsnood en sportbegaafdheid wenst te combineren met een wetenschappelijke interesse. Voor sterk denkwerk en sterke motoriek ben je hier aan het juiste adres!

Over deze richting

Via fysica, chemie, biologie en wiskunde leg je een brede weten-schappelijke basis, waardoor je inzicht krijgt in het menselijke bewegen. Typisch voor een doorstroomrichting is dat je heel wat theoretische kennis opbouwt met het oog op verder studeren. De keuzeoptie ‘A Head Start’ biedt je zelfs de mogelijkheid om al enkele credits te verwerven voor het hoger onderwijs. Als dat geen win is!

In de sportvakken zet je theorie om naar de praktijk. Via een brede waaier aan bewegingsactiviteiten worden jouw technische, tactische en conditionele vaardigheden ontwikkeld. Daarnaast versterken we ook jouw inzet, doorzettingsvermogen en teamgeest, bijvoorbeeld tijdens de binnen- en buitenlandse sportstages. Zo leer je jouw eigen mogelijkheden (en beperkingen) beter inschatten, wat je vertrouwen in jouw eigen kunnen geeft – een meerwaarde voor verdere studies en zelfs voor je verdere beroepsleven. 

Bij ons kan je naast algemene sport ook volledig inzetten op jouw eigen talent via één van onze sportspecialisaties!

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler