Sport(begeleiding)

Sport (2e gr.) | Sportbegeleiding TSO (3e gr.)

Leerlingen Sport(begeleiding) zijn helemaal sport-minded. Voel je een grote nood naar beweging? Heb je een positieve bewegingsingesteldheid, een zin voor samenwerking en een sterk doorzettingsvermogen? Dan kan je jou in deze richting helemaal uitleven! Deze mindset heb je namelijk nodig om voorbereid te worden op een job waar fysieke paraatheid en het kunnen omgaan met andere mensen cruciaal is.

Over deze richting

Enkele belangrijke kernelementen binnen onze sportrichtingen zijn het inzetten op fairplay, het leren aanvaarden van regels, rekening houden met waarden en normen, verantwoordelijkheid dragen, hulpvaardigheid bieden en samenwerking stimuleren. Bijvoorbeeld tijdens onze sportstages in binnen- en buitenland ligt de focus op samenwerken en sportieve grenzen verleggen. 
Elk van deze vaardigheden zijn kwalitatieve eigenschappen die ook in jouw latere (sport)carrière een meerwaarde zullen bieden. 

Je krijgt nog steeds een mooi pakket aan wetenschappelijke vakken, maar je gaat deze – anders dan bij de doorstroomrichting Sportwetenschappen – sneller vertalen naar praktische raakpunten met de sport. 

Bij ons kan je naast algemene sport ook volledig inzetten op jouw eigen talent via één van onze sportspecialisaties: basketbal, dans, gymnastiek, paardrijden, voetbal, tennis/padel, wielrennen of all-round sport – we hebben het allemaal!

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler