Beweging & Sport

Beweging en Sport (2e en 3e gr.)

Heb je een brede interesse voor sport? Toon je een uitstekende attitude en vervul je graag een voorbeeldfunctie binnen de sportsector? Ben je daarbovenop fysiek en sociaal actief, positief, met een zin voor samenwerking en doorzetting? Dan is de praktische studierichting Beweging & Sport voor jou!

Over deze richting

Zowel de ‘klassieke sporten’ (zoals basketbal, badminton en atletiek) als ‘hedendaagse sporten’ (zoals padel en freerunning) komen aan bod. Samen oefenen we jouw motorische, tactische en technische competenties, zodat je een brede waaier aan sportdisciplines op gevorderd niveau aankan. Je leert bovendien hoe je op een verantwoorde manier verschillende doelgroepen kan motiveren, ondersteunen en begeleiden bij het uitvoeren van bewegings- en sportactiviteiten. Ook het ontwikkelen van een gezonde en veilige levensstijl, en het onderhouden van sportmateriaal en -infrastructuur zijn belangrijke aspecten van deze richting.

Bij ons kan je naast all-round sport ook volledig inzetten op jouw eigen talent via één van onze sportspecialisaties: van basketbal tot dans of wielrennen – we hebben het allemaal! Doorheen deze opleiding kan je een aantal extra diploma’s en attesten behalen (zoals zwembadredder, Start2Coach van de Vlaamse Trainersschool, multimove- en sportsnackbegeleider) die zeker een meerwaarde bieden wanneer je de arbeidsmarkt instapt.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler