Verzorging

Zorg en Welzijn (2e gr.) | Basiszorg en Ondersteuning BSO (3e gr.)

Van deze zachte sector maken wij een sterkte! 

De beroepsopleiding Verzorging is bedoeld voor handige jongeren met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Als je graag zorg draagt voor anderen en wil helpen bij de goede zorgen tijdens het dagelijkse leven van gezonde en zieke mensen, is deze richting voor jou!

Over deze richting

Je pakket algemene vakken is eerder beperkt. Je leert voornamelijk door praktijk en oefenen in realistische situaties. Je ontdekt de basisprincipes van gezondheidszorg, met nadruk op zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving.

In de tweede graad ligt vooral de focus op het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en de kwaliteit van leven. Dit door gezonde voeding, het bereiden van evenwichtige maaltijden en het zorgen voor het welzijn van de mens, zijn woning en leefomgeving.
In de derde graad leer je competenties die belangrijk zijn bij het uitvoeren van ondersteunende, logistieke en huishoudelijke taken, zoals het zorgen voor het dagelijks onderhoud en de schoonmaak, het zorgen voor het maaltijdgebeuren en het onderhoud van het linnen. 

In ons zevende jaar kan je je specialiseren als Zorgkundige.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler