Maatschappij & Welzijn

Maatschappij en Welzijn (2e gr.) | Opvoeding en Begeleiding TSO (3e gr.)

Van deze zachte sector maken wij een sterkte! 

In Maatschappij & Welzijn richt je jou op de mens en zijn omgeving. Anders dan bij de doorstroomrichting Humane Wetenschappen, ligt de focus hier bij het meteen toepassen van wat je geleerd hebt.

Over deze richting

Naast een brede algemene vorming, ontdek je de betekenis van ‘gezondheid’ in de breedste zin van het woord: van gezondheids-ondersteunende activiteiten tot het uitvoeren van huishoudelijke en logistieke taken. Je verdiept je in (ped)agogische, communicatieve en sociale vaardigheden in functie van het ondersteunen, begeleiden en verzorgen van kinderen en volwassenen.
Naast een theoretische onderbouwing, verwerf je de vaardigheden om bijvoorbeeld maaltijden te bereiden, activiteiten te organiseren, en de gezondheid te optimaliseren.
In de derde graad oefenen we samen verschillende realistische situaties. Zo versterk je jouw sociale vaardigheden, leer je oog te hebben voor het welzijn van iedere mens en kan je sociale verantwoordelijkheid opnemen.

Na deze richting in de dubbele finaliteit kan je twee kanten uit: je bent voorbereid om eventueel verder te studeren in het hoger onderwijs of je kan na deze studies meteen een professionele loopbaan als kinderverzorger of verzorgende starten.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler