Schilderen & decoratie

Schilderen & Decoratie (2e gr.) | Decoratie- & Schilderwerken BSO (3e gr.) Decoratie & Restauratie Schilderwerk BSO (7e jr.)

Ben je een geduldig persoon met oog voor detail, een vaste hand en een passie voor creativiteit? Dan is een kleurrijk traject binnen Schilderen & Decoratie voor jou!

Over deze richting

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor leerlingen die graag de handen uit de mouwen steken bij nieuwbouwwoningen of renovatieprojecten. Zowel tijdens de praktijklessen als tijdens de stage-activiteiten word je voorbereid op het ‘echte’ werk: plamuren, afwerken van binnen- en buitenmuren, schilderen van schrijnwerk en wand- en vloerbekleding aanbrengen komen aan bod! Daarnaast hebben we ook uitgebreid aandacht voor het decoratieve luik. Tijdens de tweede graad versterk je jouw fijne motoriek om mooi schilderwerk te kunnen opleveren. Al snel voer je opdrachten op ware grootte uit. In de derde graad wordt de focus gelegd op het uitvoeren van ambachtelijke schilder- en renovatietechnieken zoals marmer- en houtimitaties, verguldwerk, stijl- en designaccenten. Met deze kennis en ervaring ga jij zeker een kleurrijke toekomst tegemoet! In het zevende middelbaar kan je je specialiseren in Decoratie & Restauratie Schilderwerk.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler