Hout

Hout (2e gr.) | Binnen- en Buitenschrijnwerk BSO (3e gr.) | Ind. Houtbewerking BSO (7e jr.)

Beschik je over een grote dosis handigheid en kijk je ernaar uit om ideeën in hout te realiseren? Dan ben jij uit het juiste hout gesneden voor onze richting Hout!

Over deze richting

Via praktijkopdrachten leer je door te doen! Tijdens projecten leer je de kneepjes van het vak. Eerst zorgen we dat je de basisvaardigheden in de vingers krijgt, om daarna werkstukken machinaal te maken. In ons eigen schoolatelier leer je de verschillende houtsoorten kennen en gebruiken. Samen oefenen we het monteren en maken van basis-constructies klein meubilair, schrijn- en timmerwerk.
Onze leerkrachten helpen je bij het ontwikkelen van een goede attitude en leren je kritisch te kijken naar je zelfgemaakte werk!

In de derde graad verdiepen we ons in interieurbouw, binnen- en buitenschrijnwerkerij, meubelmakerij en daktimmerwerk. De opdrachten in de praktijkzaal en tijdens de stages versterken jouw vaardigheden om na jouw middelbare schoolcarrière zelfstandig aan de slag te gaan!
In het zevende middelbaar kan je je specialiseren in Industriële Houtbewerking, waar je vertrouwd raakt met de allernieuwste machines en industriële productieprocessen.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler