Auto & carrosserie

Elektriciteit (context Voertuigen) (2e gr.) Onderhoudsmechanica Auto BSO (3e gr.) | Auto-Elektriciteit BSO (7e jr.) Koetswerk BSO (3e gr.) | Carrosserie en Spuitwerk BSO (7e jr.)

De richting Auto is uitermate geschikt als je interesse hebt in techniek, en in het bijzonder in elektrische installaties en technische handelingen aan auto’s!

Over deze richting

Moderne voertuigen bevatten steeds meer technische snufjes en nieuwe technologieën. De richting Auto valt daarom onder het studiegebied elektriciteit. Vanaf de derde graad kan je twee kanten uit. 

  • Enerzijds kan je verdergaan in de richting Auto. Je leert de diagnoses stellen bij defecten, auto’s onderhouden en herstellingen uitvoeren. Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onder-delen en de werking van de auto. Hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma.
  • Anderzijds kan je kiezen voor de richting Carrosserie, waar je het plaatwerk aan voertuigen leert herstellen en bewerken. Je oefent in het (de)monteren van carrosserieonderdelen, om deze te lassen, schuren, plamuren en lakken. 


In het zevende middelbaar kan je je specialiseren in Auto-Elektriciteit of Carrosserie & Spuitwerk.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler