De eerste graad

Het eerste en tweede middelbaar: 1A, 1B, 2A en 2B

Tijdens de eerste twee jaren van het middelbaar wordt ingezet op een brede vorming: je proeft en ontdekt heel wat verschillende vakken, om je zo te oriënteren in het onderwijslandschap. Je doet dat natuurlijk niet alleen, want wij ondersteunen je bij elke stap van jouw traject.

Roxanne vertelt je alles over de eerste graad

Starten in de tweede graad

Na het eerste en tweede middelbaar, ben je klaar om onze tweede graad te ontdekken in een pijler die bij je past.
Onze school bestaat uit vijf krachtige pijlers, waarbinnen bijna alle mogelijke richtingen aangeboden worden: Art&Design, Business, Engineering, People en Sports. Voor elk talent en elke interesse, kan je dus bij ons terecht!

Vanuit 2A kan je in het derde middelbaar starten in eender welke richting of pijler, vanuit 2B kan je enkel naar een richting in de arbeidsmarktfinaliteit.

Nog niet helemaal zeker welke pijler bij jou past? Geen probleem! Ons team van sterke leerkrachten, ondersteunende coaches, warme opvoeders en het Open Leercentrum (OLC) zet zich samen met alle KTA-collega’s dagelijks in, om van jouw schoolloopbaan een succes te maken!

Over onze eerste graad

Starten in het middelbaar is altijd een beetje spannend. Daarom spenderen we hier extra aandacht aan: een aparte speelplaats voor de eerste graad, een onthaalweek om de school te leren kennen, eigen opvoeders bij wie je met al jouw vragen en bezorgdheden terecht kan, … Samen zorgen we ervoor dat jij steeds kan voelen dat er voor jou een plekje is in onze grote – en vooral warme – school.

In de eerste plaats willen we je volledig laten openbloeien! Het is ons doel om je een open, brede en sterke persoonlijkheid te doen ontwikkelen met inzicht in jouw eigen kunnen. De feedback van onze leerkrachten is hierbij de motor voor jouw groeiproces. Wij ondersteunen jou waar nodig. Bij elk rapport gaan we na in welke vakken je jezelf kan versterken of welke vakken voor jou nog uitgebreider aan bod mogen komen tijdens het lesuur BOOST.

Onze school gelooft bovendien sterk in een digitale toekomst. Wij verweven IT en innovatie namelijk als ‘roze’ draad doorheen onze vijf pijlers. Daarom zetten we er op in elke leerling digitale geletterdheid te laten verwerven tijdens het lesuur IT.

In het tweede middelbaar kan je per week gedurende vijf lesuren in de A-stroom of tien lesuren in de B-stroom een pijler verkennen. Zo heb je gedurende de eerste graad al eens van onze vijf pijlers kunnen proeven. Vanaf de tweede graad kies je namelijk de pijler die bij jou past.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over onze brede eerste graad

De mogelijkheden vanaf het 3de middelbaar