Business Support

Organisatie en Logistiek (2e gr.) | Onthaal, Organisatie en Sales BSO (3e gr.)

Wil je na jouw middelbare schoolcarrière meteen aan de slag? Dan is deze praktische opleiding iets voor jou! De richting Business Support bereidt je namelijk voor om te starten als winkelverkoper, onthaalmedewerker of logistiek medewerker.

Over deze richting

De richting Business Support heeft een arbeidsmarktgerichte finaliteit en is daarom erg praktisch: je bent meteen klaar om de arbeidsmarkt te betreden! De nadruk ligt op communicatieve en administratieve vaardigheden in functie van onthaal en verkoop, en op uitvoerende (logistieke) taken. Wie een hart heeft voor taal, zal zich volledig kunnen uitleven in het Nederlands, Engels en Frans!

In de derde graad specialiseer je jou verder in onthaal- en verkoop-technieken. Via stages leer je steeds beter zakelijk communiceren en verfijn je de kneepjes van het vak! Je ontdekt hoe het eraan toegaat in het bedrijfsleven en doet relevante werkervaring op.

Werken in een organisatie als administratief medewerker betekent dat je vaak digitaal werkt en communicatielijnen onderhoudt. Je staat namelijk in voor de correspondentie per post en per mail, het klassement, en het bezorgen van informatie aan externen. Deze vaardigheden in kantooradministratie en gegevensbeheer kan je daarom versterken in ons specialisatiejaar (zevende middelbaar).

Dresscode

Leerlingen in de pijler Business zijn ook “Business Casual”*
Volgende kledij zien we daarom liever niet:

  • broeken met scheuren of gaten
  • sportkledij, zoals trainingsbroeken of sportschoenen
  • te korte rokken of bovenstukken
  • slippers

 

*Het is niet de bedoeling dat specifieke kledij wordt aangekocht, maar wel dat leerlingen verzorgd voor de dag komen.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler