Grafi- & (Cross)media

Grafische Technieken (2e gr.) | Grafimedia TSO (3e gr.)

Wie op zoek is naar een polyvalente en creatieve studierichting, is bij Grafi- (& Cross)media aan het juiste adres! We bereiden je voor op het realiseren van sterk drukwerk – dat staat zwart op wit!

Over deze richting

Deze richting in de dubbele finaliteit biedt je het beste van twee werelden: je krijgt een brede grafische basisopleiding over het ontwerpen en vormgeven van grafische eindproducten, maar gaat ook zelf aan de slag in onze drukkerij om deze te realiseren! Zo leer je alle stappen van het drukproces: ontwerp, elektronische opmaak, drukvormvervaardiging, het effectieve drukken en afwerking zoals snijden, nieten en inbinden.
Via kleur, lettertype, logo en look leer je onder andere een huisstijl van een bedrijf uitwerken en dit zowel in drukwerk als op online presentaties toepassen. Zo ontwerp je bijvoorbeeld affiches, skate-boards, verpakkingen en T-shirts om jouw creatieve skills volledig tot uiting te laten komen. Daarnaast maak je ook kennis met typografie en tekstverwerking. Hierdoor kan je content op een esthetische manier schikken en opmaken.
In onze drukkerij ga je dan weer aan de slag met druktechnieken zoals typo- en zeefdruk. Maar ook offset, printing-on-demand en computergestuurd drukken zijn voor jou na deze studierichting geen onbekenden meer.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler