Digital Design, Print & Sign

Decor en Etalage (2e gr.) | Decor, Etalage en Publiciteit BSO (3e gr.)

Met een oog voor detail en een hart voor visual storytelling, ben je bij Digital Design, Print & Sign aan het juiste adres. Je wordt opgeleid om visuele presentaties te helpen verzorgen, bijvoorbeeld voor print-bureaus en reclamebedrijven.

Over deze richting

We leren hoe je een boodschap kan analyseren en interpreteren, zodat je de geschikte maatregelen en vormen kan samenstellen om die boodschap visueel en duidelijk over te brengen. Al in de tweede graad krijg je een basis publiciteitstekenen, beeld-bewerking, waarnemen en weergave onder de knie door dit meteen in de praktijk toe te passen. Zo leren we je ook werken met een plotter en grootformaatprinter om opdrachten uit te voeren in functie van belettering, het maken van stickers en affiches, het bedrukken van textiel… Photoshop, Illustrator en InDesign heb jij vlot in de vingers na deze opleiding – vaardigheden die een grote troef zijn wanneer je de arbeidsmarkt instapt.

In ons zevende middelbaar kan je je specialiseren in ‘Publiciteit & Illustratie’. Nadien kan je starten aan een graduaatsopleiding in beeldende vormgeving, plastische opvoeding of project kunstvakken. Met deze opleiding in arbeidsmarktfinaliteit kan je ook meteen aan de slag, bijvoorbeeld in een ontwerpbureau.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler