Haar- & Schoonheidszorg

Haar en Schoonheidsverzorging (2e gr.) | Haarverzorging BSO (3e gr.)

Van deze zachte sector maken wij een sterkte! 

In deze richting word je opgeleid tot het beroep van kapper. Ga je graag met mensen om, heb je interesse in schoonheid en vind je het belangrijk om zelf een verzorgd voorkomen te hebben? Dan is de richting Haar- & Schoonheidszorg jouw snit!

Over deze richting

Al in de tweede graad oefenen we heel wat praktische vaardigheden die je als kapper nodig hebt. Wassen, knippen van dames en heren, kleuren, langhaartechnieken en haarverzorging worden aangeleerd op oefenhoofden en klanten. Maar ook manicure, gelaatsverzorging en make-up komen aan bod!
Vanaf de derde graad verdiepen we ons in (aandoeningen) van haar en hoofdhuid, en leer je producten en technieken toepassen om eender wie te laten stralen! We spenderen ook aandacht aan persoonlijkheidsvorming, zodat je steeds de klant centraal kan plaatsen. Je krijgt les over etiquette, het aangaan van gesprekken met klanten en het leren omgaan met feedback.

In deze arbeidsmarktgerichte finaliteit is het van belang om heel wat praktijkervaring op te doen. In ons KTA-salon ontdek je wat het is om een haarsalon te beheren en oefen je op het uitvoeren van kappers-technieken onder een vlot tempo. Via stages pas je jouw ervaring toe in de praktijk, om het beroep volledig in de vingers te krijgen! In het zevende middelbaar kan je je specialiseren tot Haarstylist-Barbier.

Onze digitale infobrochure

Voor alle info over deze richting en pijler