Hou je van koken én klanten bedienen? Droom je ervan om gasten een fijne culinaire ervaring te bezorgen? Dan is de opleiding restaurant en keuken duaal helemaal jouw ding! In deze veelzijdige opleiding leer je zowel in de keuken als in de zaal werken. Je leert gerechten bereiden en afwerken, klanten verwelkomen, bestellingen opnemen, dranken serveren én professioneel communiceren. Of je nu achter het fornuis staat of op de werkvloer rondloopt: jij zorgt voor smaak en beleving!
Over deze richting
In de opleiding restaurant en keuken duaal word je opgeleid tot hulpkok én kelner.
Je leert koude en warme gerechten bereiden, à la minute koken, rekening houden met allergieën en diëten en werken volgens hygiënische en veilige richtlijnen. In de zaal leer je gasten onthalen, adviseren over gerechten en dranken, serveren, betalingen verwerken en het restaurant professioneel afsluiten.
Uniek aan onze school is dat we beschikken over een didactisch restaurant, waar jij en je klasgenoten écht in de praktijk oefenen. Bovendien bieden we ook een take-away dienst, waardoor je extra ervaring opdoet in verpakking, klantencontact en servicegericht werken. We werken in kleine groepen en zetten sterk in op praktijk- en ervaringsgericht leren.
In ons centrum krijg je wekelijks:
PAV (Project algemene vakken) – 6 uur
Engels – 2 uur
Beroepsgerichte vorming – 7 uur
Naast je twee lesdagen ga je 23 uur per week aan de slag bij bijvoorbeeld een restaurant of brasserie. Je krijgt hier al een leervergoeding voor. Wil je weten hoeveel dit bedraagt, neem dan zeker een kijkje op de website van steunpunt Duaal Leren.
Indien je nog niet veel werkervaring hebt, kan je ook starten met een stage van minimum 13 uur. De zoektocht naar een tewerkstelling of stageplaats doe je trouwens niet alleen. Onze trajectbegeleiders helpen je gedurende gans dit proces.
De opleiding bereidt je voor op het behalen van de beroepskwalificaties hulpkok én kelner, samen met het diploma secundair onderwijs OK3.
Na deze opleiding ben je klaar voor een job in de horeca, of je kiest voor een zevende specialisatiejaar. Restaurant en keuken duaal opent heel wat deuren in de wereld van gastvrijheid en gastronomie.