Heb je zin om te werken in een levendige, boeiende omgeving? Wil je graag leren koken én een vak leren waar veel vraag naar is? Dan is de duale opleiding tot keukenmedewerker écht iets voor jou! Je ontwikkelt vaardigheden zoals voedsel bereiden, basis kooktechnieken toepassen, hygiëne naleven en samenwerken met collega’s in een dynamische keuken.
Droom je van een carrière in de horeca? Deze opleiding geeft je een stevige basis!
Over deze richting
In de opleiding keukenmedewerker duaal leer je alle basisvaardigheden die je nodig hebt om je eerste stappen te zetten in de keuken. Je krijgt les in kleine groepen, waarbij we sterk inzetten op praktijk- en ervaringsgericht leren. In ons didactisch restaurant ga je al meteen aan de slag met het bereiden van lekkere gerechten voor de klanten. In ons centrum krijg je wekelijks:
PAV (Project algemene vakken) – 6 uur
Engels – 2 uur
Beroepsgerichte vorming – 7 uur
Naast je twee lesdagen ga je 23 uur per week aan de slag bij bijvoorbeeld een restaurant of brasserie. Je krijgt hier al een leervergoeding voor. Wil je weten hoeveel dit bedraagt, neem dan zeker een kijkje op de website van steunpunt Duaal Leren.
Indien je nog niet veel werkervaring hebt, kan je ook starten met een stage van minimum 13 uur. De zoektocht naar een tewerkstelling of stageplaats doe je trouwens niet alleen. Onze trajectbegeleiders helpen je gedurende gans dit proces.
De opleiding bereidt je voor op het behalen van de beroepskwalificatie keukenmedewerker en het getuigschrift van de tweede graad.
Na deze opleiding kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting ‘restaurant en keuken duaal’ of ‘grootkeuken en catering duaal’. Een opleiding met toekomst!