Laatste nieuws:

_____________________

Handel's blog

RECHT-VAARDIG? 6BKA op bezoek bij de rechtbank van Brugge

9/02/2015. De leerlingen van 6BKA hebben een ganse dag kennis gemaakt met ons rechtssysteem.Eerst werd er een briefing gegeven over de justitie-actoren in een rechtszaakproces in 1ste aanleg. Daarna hebben we enkele rechtszaken in de correctionele rechtbank (1ste aanleg) bijgewoond!In de namiddag mochten de leerlingen zelf in de rol kruipen van rechter, procureur, advocaat, beklaagde en slachtoffer. Via een case werd een volledige rechtszaak nagespeeld. Elke leerling had zijn/haar rol die men voorbereidde aan de hand van een dossier met de feiten, getuigenissen,...

Ondernemers voor de klas

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? Heel wat vragen die jongeren hebben maar niet zelf kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf?Vlajo organiseert ieder jaar ‘Ondernemers voor de Klas’ in samenwerking met VKW en VKW Limburg.  Deze interactieve sessie biedt jongeren de ideale kans om al hun brandende vragen te stellen aan een ondernemer of bedrijfsleider, spannend toch?Ook onze school verwelkomde enkele ondernemers.

4 Handel op bezoek in Brussel

Op dinsdag 13 mei bezocht de klas 4 TSO Handel het Europees Parlement en het Parlamentarium. Via een interactieve ontdekkingstocht leerden de leerlingen heel wat bij over het ontstaan van de E.U., de lidstaten en de werking van deze supranationale instelling. In de namiddag werd een bezoek gebracht aan het museum van de Nationale Bank van België. Daar kregen de leerlingen een uiteenzetting over de geschiedenis van het geld, de euro en het drukken van geldbiljetten. Het werd een leuke en vooral leerrijke dag !

Studentenbedrijf in de kijker

Het studentenbedrijf My Little I ontwerpt en bedrukt rompertjes en t-shirts voor baby's en kinderen. 4 originele en eigentijdse creaties werden ontworpen waarbij de klant zelf de kleur kiest. Er worden pakketjes bestaande uit een rompertje, mutsje, sokjes en een slabbetje aangeboden voor de prijs van 15,00 euro en t-shirts aan 5,00 euro. Een supertof cadeau dus voor een babybezoekje of andere gelegenheid !