Laatste nieuws:

_____________________

Elektronische Installatietechnieken's blog

VCA examen.

Onze leerlingen hebben gisteren hun VCA examen afgelegd. Met het VCA attest (Veiligheids Checklist Aannemer) wil de overheid ondernemingen ertoe aanzetten om de nodige aandacht te besteden aan veiligheid in al zijn facetten, zowel mens als milieu.

Arduino gestuurde robotarm.

De elektro-afdeling heeft zich een robotarm aangeschaft. De robotarm kan, na programmering via Arduino, gebruikt worden om veelvuldig voorkomende handelingen te automatiseren. De robotarm zal gebruikt worden tijdens labo-oefeningen, en kan in de toekomst ook ingezet worden voor enkele GIP’s.

De studiekeuze elektriciteit, elektromechanica of elektronica in het KTA Brugge is duidelijk een keuze voor de toekomst.

Een verslag uit HLN (15 september 2016) Ruim 100.000 Vlaamse studenten die de komende jaren afstuderen, zullen achteraf niet aan de bak komen met hun diploma. De jobs waar zij voor studeren, worden in grote mate geautomatiseerd. Maandag starten zo'n 120.000 hogeschoolstudenten aan het nieuwe schooljaar, de week nadien volgen evenveel universitairen.

Leerlingen elektronica plaatsen netwerk voor LAN-party.

Op donderdag 4 februari werd ’s avonds in de “put” van het KTA door de leerlingenraad een LAN-party georganiseerd. Enkele leerlingen van het 5de jaar elektronische installatietechnieken hebben hierbij de opstelling geplaatst, het netwerk gelegd en gezorgd voor de nodige stroomvoorziening.