Laatste nieuws:

_____________________

Elektriciteit's blog

Tomorrow’s Industry Today.

Op 9 februari bezochten de leerlingen van de derde graad elektrische installatietechnieken en elektromechanica de beurs Indumation te Kortrijk. Op deze beurs stelden alle Benelux voortrekkers hun nieuwste technologieën, applicaties en oplossingen voor factory-, process- en infrastructure automation voor. Voor de leerlingen waren de toppers de voetbal met sensoren die on time alle parameters van kracht en beweging teruggaven en de nieuwe virtual reality brillen. Op je eigen netvlies kan men zo industriële processen bewaken aan de andere kant van de wereld.

Scholenbeurs GO! 4 Talent

Kom met je zoon of dochter naar de GO! scholenbeurs en ontdek d.m.v verschillende workshops zijn of haar verborgen talenten. Vergeet uiteraard de workshop elektriciteit/elektronica niet te bezoeken.

Workshop wintermarkt.

Naar jaarlijkse traditie was de elektro-afdeling terug vertegenwoordigd op de wintermarkt. De jongste leerlingen van het KTA konden tijdens deze voormiddag kennis maken met de afdeling door tijdens onze workshop een looplichtje te solderen.

Meten is weten!

De leerlingen van 3TEM maken reeds kennis met het lokaal waar ze projecten zullen realiseren. En ja hoor, meten is weten. Bij hun eerste labo-oefening merken ze dat het meettoestel stuk is. Waarom het niet zelf proberen te herstellen? De leerlingen demonteren het toestel en bestuderen de printplaat … Als ze hun theorie rond stroomkring toepassen, merken ze waar de fout ligt. Met wat soldeertin en een extra elektrische veiligheid kunnen ze het apparaat herstellen! Voor een technische richting elektromechanica is dit een leerrijke manier om praktijkervaring op te doen.