Laatste nieuws:

_____________________

Nieuws

New York designproject van grafische afdeling WIDGITT

De leerlingen van het 6de jaar Tso Printmedia uit het KTA Brugge pakken uit met een zéér uniek project. Naar aanleiding van hun eindwerk bekokstoofden ze een idee om zowel het artistieke, het technische en culturele aspect samen te brengen in één project namelijk: "Cats & Dogs". Ze produceren humoristische designkussens van huisdieren in felle kleuren en excentrieke vormen. Ze maken van hun (en anderen) huisdier(en) een foto, bewerken deze in Adobe Photoshop en zeefdrukken deze op biokatoen, vervolgens worden deze kussens door tal van vrijwillige mama's afgewerkt. In teken van hun eindwerk ontwerpen ze dan ook nog een logo, flyer, affiche, facebookpagina,…
 
Met meer dan 10 verschillende soorten huisdieren pakken ze uit met een uniek concept! Dit is dan ook het ideaal cadeau voor de komende feestdagen! Ze kosten 15 euro 't stuk, zijn milieuvriendelijk, handwasbaar, kindvriendelijk, supercute en uniek. Je kan ook je eigen huisdier erop laten plaatsen mits een afname van minimum 5 kussens
Met de slogan "Koop een knuffel en Win" is er een kleine wedstrijd aan de knuffelverkoop verbonden, je koopt dus een knuffel, maak met de knuffel een originele foto en post hem op de facebookpagina van Cats & Dogs. Met de opbrengst van de verkoop gaan de leerlingen het zeefdrukatelier in het Museum Of Modern Art bezoeken in... jawel New York City. 
Samen met hun leerkrachten Mevr. Desal en Mevr. D'hulst zullen ze 5 dagen NY bezoeken, cultuur en technische snufjes qua design, ontwerp, drukken en grafische trends staan op het programma.
Naast hun kussenproject "met een kleine hoek af" organiseren ze vanaf januari een Donutverkoop en nog een reünie van de grafische afdeling die zal plaatsvinden op zaterdag 26 april 2014. De grafische afdeling van het Kta Brugge ondergaat momenteel een metamorfose, ze werd dit jaar al omgedoopt tot WIDGITT!
Tijl Casteleyn, Jens Dewilde, Franky Depourcq, Niels Vermeulen, Paulien Leers, Jarno De Decker, Niels Vandekerkhove kijken er alvast naar uit!
Kom gerust een kijkje nemen op www.widgitt.be, de Facebookpagina van Widgitt, Cats & Dogs